Jak smazat svůj profil na Facebooku?

Sociální sítě jako je Facebook jsou sice populární, ale někdy se rozhodnete nebýt sociální na internetu. Už jsme psali o tom, jak se zaregistrovat na Facebook, dnes si ukážeme a vysvětlíme, jak se postupuje, když se chceme z Facebooku smazat.

Spousta lidí se na Facebook zaregistrovalo, jen proto, aby zjistili, z čeho je celý svět tak unesen. Velká část FB aktivně využívá a přátelí se s ostatními, jiní se na něj přihlásí jen zřídka kdy a ostatn už se po pár návštěvách ani nevrací. Jenže stále vás lze vyhledat, lidé s vámi chtějí přátelit a možná tam po vás zůstali statusy či fotografie apod.

Vymazat se z Facebooku je docela oříšek, neboť to vlastně není zcela možné. Částečné smazání je ale možné a právě to si dnes ukážeme a také si řekneme, co se s vašimi daty stane potom a že vás bude chtít FB přesvědčit abyste zůstali.

Pokud jste se rozhodli, že si chcete na Facebooku zrušit účet, tak jako přihlášený uživatel vstupte do nastavení účtu a tam je položka Deaktivace účtu. Na tu klikněte (deaktivovat) a dostanete se na poměrně zajímavou stránku. Nahoře budou zobrazené fotografie vašich přátel s jmenovitým popisem, že se jim bude stýskat. Dejte si pozor, aby vás to neodradilo!

Deaktivace Facebook účtu

Pod tím už je však formulář, kde uvedete jaký je důvod zrušení účtu, resp. deaktivace. Dále máte také seznam některých skupin a stránek, kterých jste členem, zakladatelem a rozhodujete o tom, zda z nich budete vymazání apod.

Po deaktivaci zmizí vaše označení z cizích statusů, ale nesmažou se, neboť to není možné. Stejně jako vaše jméno zůstane na označených fotkách, ale uživatelé se již nedostanou na váš profil. Teoreticky tedy zmizíte z Facebooku. Ve skutečnosti je váš účet stále uložen na serveru a může být opět obnoven a vy tedy nebudete muset znovu přidávat přátele apod.

4 thoughts on “Jak smazat svůj profil na Facebooku?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *